Lista najważniejszych alergenów pokarmowych
1.Gluten
2.SKORUPIAKI i produkty pochodne
3.JAJA i produkty pochodne
4.RYBY I produkty pochodne
5.ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe)i produkty pochodne
6.SOJA i produkty pochodne
7.MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8.ORZECHY
9.SELER i produkty pochodne
10.GORCZYCA i produkty pochodne
11.NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12.DWUTLENEK SIARKI
13.ŁUBIN i produkty pochodne
14.MIĘCZAKI i produkty pochodne
*Do przygotowania posiłków używane są przypraw;
Pieprz czarny, pieprz czarny ziarnisty, lubczyk, czosnek
granulowany, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,
oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka,
papryka ostra, pieprz ziołowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości; glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
JADDŁOSPIS OD
dnia 03.03.2025r. – 14.03.2025r..- LINK